Antigenul specific prostatic (PSA)

Recoltare psa. Metodă de execuție

Meniu cont utilizator

Limite și interferențe Antigenul Specific Prostatic: Anumite interventii pot influenta rezultatul acestei analize, si anume: Tuseu rectal: poate determina cresteri minore, rareori clinic semnificative. Masaj prostatic: poate determina cresteri minore la unii pacienti.

vitamine gegen prostata infectii urinare cauze

Rezectie transuretrala: determina cresteri semnificative recoltarea se va face dupa cel putin 6 saptamani. Biopsie prostatica: determina cresteri semnificative recoltarea se va face dupa cel putin 6 saptamani.

médicament prostate sans ordonnance tratamentul prostatitei frunzenskaya

Echografie: poate determina cresteri la un nr. Cistoscopie: aparent folosirea cistoscopului flexibil nu modifica nivelul PSA, recoltare psa cand folosirea cistoscopului rigid poate determina aparitia unor niveluri crescute.

  • Înot și prostatita
  • Tratarea prostatei cu plante
  • Serurile intens hemolizate, contaminarea microbiană sau temperaturile ridicate pot afecta rezultatele testului.

Din acest motiv, pentru a interpreta o valoare izolata a PSA la o persoana tratata cu inhibitori de 5-alfa reductaza timp de sase luni sau mai mult, valorile PSA ar trebui sa fie dublate pentru a le compara cu valorile PSA-ului pacientilor la care nu se administreaza tratamentul.

Aceasta ajustare pastreaza sensibilitatea si specificitatea testului PSA si ii mentine capacitatea de a depista cancerul de prostata.

Concentratiile plasmatice totale ale PSA revin la valoarea initiala in sase luni de la intreruperea tratamentului. Dupa tratamentul hormonal PSA nu reflecta intotdeuna comportamentul tumorii.

normal prostate mri merg adesea la toaletă prostatita

Medicatia anti-androgenica recoltare psa genera valori scazute de PSA, in prezenta bolii reziduale. Pregătirea pacientului pentru PSA: Prelevarea sangelui se va face pe nemancate.

  • Tratamentul prostatitei cronice în coreea
  • Tratarea prostatitei cu pană
  • PSA poate fi crescut în cazurile de cancer de prostată.

Recoltarea probei de sange trebuie efectuata dimineata deoarece exista recoltare psa variatii diurneinaintea oricarei manevre urologice inclusiv tuseul rectal si la cateva saptamani dupa vindecarea unei afectiuni inflamatorii a prostatei prostatita. Riscuri în PSA: Riscurile efectuarii acestui test sunt minimine si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena.

infectia urinara la barbati tratament tratamentul prostatitei cronice cu remedii populare sunt cele mai eficiente

De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera ambundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o recoltare psa care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita adenomul de prostatăprostată complicatii. Sfaturi ale Farmacistului:.

Limita de detectie — PSA total: 0. Lipsa de specificitate cat si inabilitatea acestui marker de a determina agresivitatea tumorii reprezinta cele mai semnificative limitari ale testului PSA in detectia cancerului de prostata. In Europa aceasta valoare prag este utilizata frecvent atat in studiile clinice cat si recoltare psa practica medicala. Pe baza aceptor date si a altor constatari provenite din studii s-a sugerat reducerea valorii prag a PSA pentru detectarea cancerului de prostata; astfel in SUA a fost adoptata valoarea de 2. Desi reducerea valorii prag poate imbunatati screening-ul cancerului de prostata, trebuie luat in considerare si impactul generarii unui numar mai mare de rezultate fals-pozitive si in consecinta de biopsii nenecesare.