Montare sonda urinara acasa (sonda vezicala) Bucuresti - Ilfov | climbcenter.ro

Lavaj vezical

Conținutul

  lavaj vezical prostata wiki deutsch

  Toate se încălzesc la 36°C. Pregătirea pacientului se informează lavaj vezical cu privire la efectuarea tehnicii; se obține consimțământul; se asigura un mediu privat pentru efectuarea tehnicii și pentru păstrarea intimității pacientului se izolează patul cu paravan ; se efectuează toaleta regiunii; asistentul medical se spală pe mâini și se dezinfectează; Tehnica — Spălătura vezicii urinare la femei Pacienta este așezată în decubit dorsal cu genunchii ridicați, flectati și coapsele îndepărtate Sub fese se așază o perna Se acoperă bolnava, lăsându-se descoperita doar regiunea valvară Asistenta medicala își pune mănuși sterile și se așază în dreapta lavaj vezical Ia simptome prostata inflamata sterila, o lubrifiază cu lubrifiant steril si o prinde intre degetul mediu si inelar a mâinii drepte cu ciocul îndreptata in jos Policele şi indexul mâinii drepte apucă două tampoane înmuiate în soluție de oxicianură de mercur.

  Cu policele şi indexul mâinii stângi se îndepărtează labiile, punându-i-se în evidență meatul urinar uretral Se șterge cu tampoanele orificiul uretral de mai multe ori de sus în jos, în direcţia anusului Tamponul se lavaj vezical numai la o singură ştergere apoi se aruncă.

  lavaj vezical prostatitis no bacteriana cura

  După două trei ştergeri asistentul medical întoarce sonda dintre degetele mediu şi inelar, aducând-o cu ciocul în sus şi va fi prinsă ca un creion. Introduce apoi lavaj vezical prin meat la o adâncime de cm.

  lavaj vezical prostatita aseptică

  La sonda vezicală se adaptează o seringă Janet sau irigatorul din care se umple încet vezica lavaj vezical. Când vezica s-a umplut se îndepărtează seringa sau irigatorul şi se lasă să se scurgă lichidul de spălătură.

  La extragerea sondei se pensează capătul liber și se extrage sonda cu blândețe. Notarea tehnicii și reorganizarea locului Se îndepărtează materialele folosite și se colectează în recipiente speciale conform P.

  Tehnica — Spălătura a vezicii urinare la lavaj vezical Pentru bărbaţi se folosesc sonde Foley, Nelaton sau Tieman.

  lavaj vezical prostect vrajeala

  Când vezica s-a umplut se îndepărtează seringa sau irigatorul și se lasă să se scurgă lichidul de spălătură.